Inred vardagsrummet mysigt och trendigt

Det är svårt att hitta en bra balans mellan mysigt och trendigt när du ska inreda ditt vardagsrum. Ofta är trenderna rätt minimalistiska och stilrena, medan en mysigare känsla ofta uppstår när du blandar lite allt möjligt och allt inte känns så planerat. Därför måste du blanda olika element så att du kan ha med trendiga inslag tillsammans med sånt som skapar en mysig stämning.

Vad som är rätt balans kan variera från person till person, men några tips för att komma dit skadar aldrig. För det första bör du satsa på textilier när det kommer till mysfaktorn. Skaffa fler sammetsgardiner, mysiga filtar, tjocka mattor och fina kuddar att dekorera med. Med mysiga och fluffiga textilier gör du att vardagsrummet känns mysigare och mer avslappnande. Du kan inreda med textilier på olika sätt: du kan till exempel lägga fram filtar lite snyggt eller hänga upp gardiner med flera lager. Förutom textilier kan du använda belysning för att skapa en mysig stämning, framförallt med levande ljus och ljusslingor. Framförallt lampor med lite mjukare och gulare sken gör att det känns mysigare i rummet.

Skapa myskänslan genom årets trender

När du då har valt ut textilier och belysning för ett mysigt vardagsrum kan du sedan inreda resten trendigt. Det är dock alltid lättare att inreda trendigt om du har en bra och stilren basinredning så att du lättare kan följa trenderna utan att behöva göra om allt varje gång en ny trend dyker upp. Till årets trender hör:

  • Naturinspirerade färger och material
  • Medelhavstema
  • 70-talstema
  • Color blocking

Med dessa trender kan du välja ut några mindre detaljer som tavlor och övrig dekoration att inreda med för att göra det trendigt, och sedan blandar du det med dina mysiga textilier. Det är ett lätt sätt att uppnå den sköra balansen på. Det är lättast att ha lite av varje i en balanserad blandning och det blir lättast att kombinera om du har en simpel och stilren basinredning i form av de större möblerna. Då blir det lättare att blanda mysigt och trendigt på de detaljer som är lättare att byta ut, och det är bättre både för din plånbok och för miljön.

Scroll to top