Luftvärmepumpen – en billig och effektiv uppvärmningsmetod

Vill du sänka uppvärmningskostnaderna för din villa eller ditt fritidshus? Då kan en luftvärmepump vara helt rätt alternativ för dig. Lär dig mer om luftvärmepumpens fördelar i den här artikeln.

Att byta din nuvarande metod att värma upp huset gör luftvärmepumpen till en bra affär. Rätt ställe att köpa en luftvärmepump på är hos https://e-klok.se/, pumparna i deras sortiment är anpassade för Sveriges klimat och har i och med det bäst förutsättningar att spara pengar åt dig på sikt. Vilka är fördelarna med luftvärmepumpen, en uppvärmningsmetod som rekommenderas av många experter?

En stor fördel finns i funktionaliteten

Couple,Suffering,From,Heat,Under,Air,Conditioner,At,HomeEn luftvärmepump fungerar enkelt uttryckt på så sätt att den hämtar värme i utomhusluften och pumpar in den i huset. Det är med andra ord ett sätt att ta tillvara på den hetta som hela tiden finns i luften runt huset. Det är en uppvärmningsmetod som har många fördelar, en av de främsta är att det är en dynamisk uppvärmningsmetod. Nyckeln till varför luftvärmepumpar kan spara pengar åt dig ligger i att uppvärmningsgraden går att ställa in steglöst. Du kan med andra ord exakt anpassa effekten så att ditt hem inte värms upp mer än nödvändigt. Detta gör att den potentiella besparingen mätt i pengar på relativt kort sikt kan bli stor. Anne-Lee Bertenstam som är expert på värmepumpar hos Svenska kyl & värmepumpföreningen säger till Svenska Dagbladet att det väldigt tydligt syns på elräkningen om en luftvärmepump skulle gå sönder (du kombinerar oftast luftvärmepumpar med direktverkande el). Skillnaden är helt enkelt i många fall såpass markant.

Billig i inköp och enkel att installera

En luftvärmepump kräver dessutom relativt små initiala investeringar i form av tid och pengar. Det går snabbt att installera en värmepump, i de flesta fall tar det inte mer än en eftermiddag, och de är inte särskilt dyra att köpa. Hos tidigare nämnda E-Klok.se kan du hitta luftvärmepumpar anpassade till svenska väderförutsättningar för mellan 5 000-20 000 kronor.

  • Luftvärmepumpar är billiga i inköp och enkla att installera.
  • Bäst energibesparande effekter får du om luftvärmepumpen kombineras med någon annan uppvärmningsmetod.
  • Handla luftvärmepump hos E-klok för att vara säker på att få en pump som anpassats till Sveriges klimat.
Scroll to top