Lyckas med ditt hemmakontor

En behaglig arbetsplats spelar stor roll för arbetsmotivationen. Om du känner att du inte får någonting gjort när det är dags att jobba hemifrån, kan det vara dags att renovera om ett rum till hemmakontor. Läs vidare för att få några smarta tips.

Många tar genvägar när det gäller hemmakontoret. De slår sig ner vid köksbordet eller rentav i tv-soffan och börjar arbeta. Sanningen är att du behöver god belysning, god ergonomi och en arbetsmiljö utan några störningsmoment. Om du lägger lite tid och energi på planeringen, har du snart ett hemmakontor där du kan jobba både snabbt och effektivt.

Fyra goda råd för hemmakontoret

  1. Skaffa en ordentlig kontorsstol – Underskatta inte värdet av att sitta bekvämt. Alltför många köper en billig stol enbart för att spara pengar. Se istället stolen som en investering. Om du har möjlighet, provsitt kontorsstolen i en butik för att se om den passar just din kropp.
  2. Tillräcklig belysning – Ögonen blir trötta om du försöker göra kontorsarbete i mörker. Satsa på rejäla lampor som kan lysa upp även under mörka vinterkvällar.
  3. Ett skrivbord med många lådor – Få saker är så frustrerande som att inte hitta en penna eller annat kontorsmaterial som du behöver för stunden. När du har flera skrivbordslådor, undviker du kaos och oordning i hemmakontoret.
  4. Lugn och ro – Även om en större hemrenovering krävs bör du försöka ordna ett avskilt utrymme. Om andra familjemedlemmar eller inneboende hela tiden passerar i närheten, uppstår onödig stress. Det är bra om du kan välja att stänga en dörr och sedan koncentrera dig till fullo på arbetet.

Hur mycket kostar ett bra hemmakontor?

Det finns lösningar för alla plånböcker. Väljer du att att anlita en renoveringsfirma kan du utnyttja ROT-avdraget för att sänka arbetskostnaden. Är du händig kan du säkert göra en hel del av arbetet själv. Vad som alltid kommer kosta lite pengar är att investera i en bra kontorsstol och ett bra skrivbord. Undvik om möjligt budgetprodukter som saknar ergonomisk design. Ett bättre alternativ för den prismedvetne är att köpa begagnat. Kom också ihåg att det absolut viktigaste med hemmakontoret är att arbetsmiljön passar dig som person. Fokusera inte för mycket på vad andra tycker, utan se till att skapa ditt egna drömkontor.

 

Scroll to top