Så ska du tänka när du bygger pool

Att ha en pool som du kan svalka dig i är en dröm som många delar. Men att bygga en pool kräver planering och eftertanke för att få det optimalt. Det finns många värdefulla tips som är bra att ha koll på innan du sätter igång med bygget.

Poolsäsongen närmar sig med stormsteg och det har aldrig förr varit mer populärt med egen pool. Att ha en egen pool är lyxigt och guld värt när du ska ha semester hemma. Förutom att du kan simma och bada när du vill kan du bjuda in vänner till härligt poolhäng. Hos https://svenskabadtunnor.se/sv/artiklar/badskolan/pool/index.html hittar du många olika pooler och du kan dessutom få en personlig pool som du monterar själv. Men innan du börjar bygga finns det några saker som är bra att tänka på.

Planera noga innan du börja bygga

industriell plattsättare byggare pooNär du ska bygga pool behöver du ta hänsyn till kostnad, placering av poolen och hur den tekniska lösningen ska se ut. En pool kan dra iväg i kostnader därför är det viktigt att bestämma innan hur mycket poolen får kosta. Sedan är placeringen viktig, var passar det bäst på tomten att bygga en pool? Ett tips är att placera poolen nära huset i anslutning till uteplatsen för att poolen ska vara lättillgänglig. Sedan är det bra att tänka på hur den tekniska biten, allt från hur du stänger av vattnet till hur du ska göra med poolen under vintern. Om du ändå ska bygga en pool är bra att bygga en lång pool direkt som det går att simma i, bygg inte en för liten pool. Satsa också på en pool av bra kvalité, poolen ska hålla länge. Ett tips är att tänka på att poolen ska passa ihop med huset, att det är estetiskt tilltalande.

Poolsäkerhet

Det är lagstadgat att du måste bygga din pool barnsäkert och det krävs poolskydd om djupet överstiger 20 centimeter. För att undvika en olycka kan du bygga ett staket runt poolen eller använda pooltäcke eller pooltak.

Scroll to top