Tips om mögelbekämpning

Har du planer på att fräscha upp i badrummet? Då kan det vara bra att i samma veva dubbelkolla så du inte drabbat av mögel – stora mögelangrepp måste saneras, men mindre sådana kan du bekämpa på egen hand med saker du redan har i skafferiet!

”Man bör gå på djupet och undersöka själva källan till mögelangreppet, då det oftast handlar om fuktiga miljöer som förmodligen behöver avfuktas för att få bukt med mögelproblemet på sikt.” – läs fler saker här.

Om du drabbats av mögel i badrummet hemma kan det vara en bra investering att genomföra en mögelsanering, men är det bara lite mögel som du hittar så kan du faktiskt bekämpa denna själv, med hjälpa av lite enkla husmorsknep. Har du till exempel tittat ordentligt på din badrumsmatta nyligen? Denna, eftersom den ligger i ett nästan konstant fuktigt utrymme, löper hög risk att börja mögla och om du upptäcker att så är fallet finns det knep att ta till innan du kasserar den. Allt du behöver göra är att strö över bikarbonat, ett ganska väl tilltaget lager, över mattan och låta detta dra över natten och sedan blir mattan som ny igen. Bikarbonat fungerar även på kakel, då blandar du den med lite vatten så det blir en pasta som du stryker på området och sedan sköljer bort efter ett dygn. Ett annat knep mot mögel är att blanda vanlgt tvättmedel med vatten och skrubba glas och kakel för att bli av med mögelfläckar, men detta dödar inte möglet utan får bara bort synligheten av det. därför kan det vara bra att anlita en sanerar för att verkligen få bukt med möglet på riktigt.

Scroll to top